AI In Actie Update Augustus 2019

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 om 12:27

Er verschijnen elke maand talloze artikelen en toepassingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning. Wij zien en lezen een groot deel daarvan en hebben voor jou een selectie gemaakt van de 3  artikelen die ons afgelopen maand opvielen.


1. Wees je bewust dat AI getraind wordt door mensen en jouw data geld waard is! 

Toen ik het onderstaande artikel las, was ik eigenlijk het meest verbaasd over de ophef rondom het feit dat Microsoft contractors naar Skype gesprekken laat luisteren. Het feit op zichzelf verbaasde me niet, maar meer het besef dat nog zo weinig mensen begrijpen dat Artificial Intelligence alleen maar slimmer wordt als het door mensen gevoed en getraind wordt met de juiste voorbeelden. Zo ook dus een vertaal app van Microsoft. Als je dat weet, dan is de ophef een stuk minder groot. 

 

Revealed: Microsoft Contractors Are Listening to Some Skype Calls

 

Een ander, hieraan gerelateerd aandachtspunt, is het feit dat wij met z’n allen nog zo makkelijk onze data weggeven. We zijn ons nog onvoldoende bewust van de risico’s en de waarde die deze data voor organisaties genereert. BIGtoken is een mooi initiatief om het eigenaarschap bij de consument te leggen en die ook daadwerkelijk te laten ervaren wat zijn data waard is. Helaas is het nog niet beschikbaar in Nederland


2. AI is here to stay

Uit onze eigen praktijkervaring weten we dat het implementeren van AI regelmatig tot weerstand leidt. In een artikel van HR Technologist worden 5 redenen genoemd waarom AI hier is om te blijven en hoe je jouw medewerkers deze trend kunt laten omarmen.

  1. AI is een integraal onderdeel van de digitaliseringsgolf
  2. AI helpt je te leren, groeien en verbeteren
  3. AI in je persoonlijke leven is niet zo anders dan AI op het werk
  4. AI zal, net als elke andere innovatie, gemakkelijker te gebruiken zijn als het wordt aangevuld met robuuste training
  5. AI kan je buddy zijn als je de organisatieladder beklimt

3. AI en de WOZ

De gemeente Drechtsteden kreeg zeer slechte beoordelingen van haar WOZ taxaties. Vervolgens zijn zij gaan kijken hoe AI en Machine Learning dit probleem zou kunnen oplossen. Zij trainden een model en taxeerden 109.000 woningen. Volgens MSCI, een organisatie die vergelijkingen maakt, is een afwijking van 11 procent normaal in Nederland. De Drechtsteden zaten tussen 9 en 10. Dorigo: ‘De eerste versie van ons model scoorde onder de 9 procent en zit inmiddels onder de 6.’

Wat mij betreft snel uitbreiden naar andere gemeentes, want ook dit jaar was de totstandkoming van de WOZ waarde van mijn huis verre van verklaarbaar of transparant (net een blackbox 😉)

Klik hier om het hele artikel te lezen.


BookChat Artificial Intelligence In Actie

In onze vorig blog heb je gelezen dat ons boek Artificial Intelligence In Actie is gepubliceerd. Vlak daarna behaalde het de 8-ste positie op Managementboek.nl.

Recent is een korte BookChat van verschenen.


AI In Actie training (17 & 18 september)

In september vindt wederom de tweedaagse AI In Actie training plaats. We hebben goed geluisterd naar de positieve reacties van onze eerdere deelnemers om hands-on aan de slag gaan. Tevens hebben we hun aandachtspunten ter harte genomen en besteden we meer aandacht aan de eigen casus. Klik hier om het programma in te zien.

Er zijn nog een paar plekken, dus meld je vandaag nog aan als je deel wilt nemen.

Reacties van onze klanten

Tijdens het Rabobank Ondernemerscafé zijn de ondernemers uit Gooi- en Vechtstreek bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence en de toepassingsmogelijkheden voor het MKB. Het was een leuke avond op een zeer inspirerende locatie.

Zelf aan de slag?

Wil je zelf aan de slag met artificial intelligence? Of ben je nieuwsgierig naar wat artificial intelligence voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of neem deel aan onze gratis online AI introductie training

Dat kan via ons contactformulier of bel Muriël op 06-10 95 60 21 of Taco op 06-44 33 44 73


Ontvang maandelijks onze AI Update

Wil je maandelijks interessante ontwikkelingen op het gebied van AI per email ontvangen? Schrijf je dan in: